Categorie archief: gouwe ouwe

gouwe ouwe

Vandaag verder door mijn mappen aan het snollen geweest. Altijd fijn als ik gedurende de dag geen specifiek beeld, of foto waardig ding of moment ben tegengekomen, hoewel als ik er nu aan denk had ik de perfect afgeknaagde kop van een konijn wel willen fotograferen die in de berm lag in de vloeiende. Maar toen had ik mijn toestel niet bij de hand. Die kop was al helemaal schedel maar had een bijzonder mooie rood achtige kleur nog. Nu ja deze foto heeft daar niks mee te maken. Een atelier zicht van vorig jaar.

gouwe ouwe 05

gouwe ouwe 05

Gouwe ouwe

Deze foto heb ik al een paar jaar geleden gemaakt. Vandaag kwam ik hem tegen samen met het portret van Voltaire (zie portretten) dat ik in het eerste semester van het eerste jaar in de academie gemaakt heb. Er zit al van alles in, vreemde reflecties, vreemde diepte, nu ja je mag het zelf uitvinden wat er wel en niet gebeurt.

gouwe ouwe 04

gouwe ouwe 04

 

Gouwe ouwe

Ik had een detail voor jullie in petto maar mijn fototoestel was het er niet meer mee eens toen ik hem op de computer wilde zetten. Vandaar even een gouwe ouwe. Eentje van vorig jaar deze tijd, verbeke masterclass met Nadia. Toen was het ook zo koud! En deze foto heeft ook dat winterse!

gouwe ouwe 02

gouwe ouwe 02

Gouwe ouwe

Het is nog wat zoeken naar hoe ik precies met het geheel om kan gaan. Vandaag kwam er namelijk geen detail van de dag tevoorschijn, het was meer een dag van gehelen, tja die zijn er natuurlijk ook. Wat niet erg is maar het leverde me geen nieuwe beelden op, vandaag dus weeral een nieuwe categorie, Gouwe ouwe. Foto’s die ik al ooit gemaakt heb en die ik graag wil laten zien. Deze komt uit mijn mastertentoonstelling. Twee beelden tegen elkaar, ik blijf het een goeie foto vinden!

gouwe ouwe 01

gouwe ouwe 01

Dit werk gaat eigenlijk ook over tussenruimtes enz, een beetje zoals de eerste foto’s. Er zit veel adem ruimte in, veel lucht. Fijn vind ik dat.