Categorie archief: glas

glas

Mijn rechter glazen paneel is af. Hier alvast een zicht op de bovenkant van het werk. Het staat nu op mijn bureau naast mijn impulsaankoop. Te wachten tot de andere kant af is. Die is namelijk al heel de tijd bijna af, ik moet alleen nog beslissen hoe de laatste tien bovenste centimeter opgevuld moeten worden. En dan kan ik het geheel tonen. Ik denk dat het voor deze week zal zijn!

herfst en winter

herfst en winter

glazen tussenstand

omdat het nu weer helemaal anders is mogen jullie deze toch al zien! Inmiddels is het eerste echte figuratieve element ontstaan, en jawel ook vastgeplakt… links boven staan nu bloemen… en het rood en oranje bovenaan zijn inmiddels richting groen. Maar dat is een beetje een cliff hanger.

detail van de dag 09

detail van de dag 09

grote van het detail: 22cm breed en min of meer 30 cm hoog. (de foto beslaat in de hoogte de helft van het glas en bijna de hele breedte.)

glas

Vandaag al heel de dag aan mijn glas bezig, hier een stukje herfst. Echt waar als er iets traag gaat, dan is het dit. En toch heeft het iets. Vermoedelijk het licht en de fantastische kleuren die me zo aanspreken, het leggen en vooral het snijden en breken vergen wat meer oefening. Dit valt in tegenstelling tot het platte afdruk werk onder de categorie, langzaam, maar zeker!

denkraam25

denkraam25

Denkraam 17

Vandaag weer een raam met glas. Mijn bureau met verftoestanden leeggehaald en deze twee zalige lege platen in de plaats gelegd, inmiddels ben ik er al op begonnen in het klad. Dat betekend met losse stukjes glas een beetje zoeken naar vorm en kleur. Waarschijnlijk zal daar binnenkort wel een detail van opduiken.

denkraam17

denkraam17

Opruimen als veelbelovend begin en het ijzer smeden als het heet is, dat is een beetje waar het op neerkomt.