Maandelijks archief: januari 2013

Denkraam 17

Vandaag weer een raam met glas. Mijn bureau met verftoestanden leeggehaald en deze twee zalige lege platen in de plaats gelegd, inmiddels ben ik er al op begonnen in het klad. Dat betekend met losse stukjes glas een beetje zoeken naar vorm en kleur. Waarschijnlijk zal daar binnenkort wel een detail van opduiken.

denkraam17

denkraam17

Opruimen als veelbelovend begin en het ijzer smeden als het heet is, dat is een beetje waar het op neerkomt.

 

Atelier in Amsterdam

Zaterdag was ik in Amsterdam en heb ik met Paul Salet samen mijn werk geïnstalleerd. Met een laptop bureautje van hem en een losse pallet zijn we begonnen, en het gat in de muur natuurlijk, dat was er al, net als mijn werk. Na een tijdje denken over prachtige hardhouten balken hebben we toch maar voor het haalbare gekozen,de pallet en dat sloot dus perfect aan op het bureautje dat in het gat kon staan en waar we dan mee verder zijn gegaan. zo is het een fijn geheel geworden, van zijn werk als drager, en mijn werk als invulling met daar tussenin de planken als samenwerking, het gat en alles tussenruimtes niet te vergeten… O ja en het bosje spijkers dat Paul had gevonden, roestige grote spijkers, als zalige vondst uit de kelder!

amsterdam

amsterdam

Dit is de enige foto die ik die middag heb kunnen maken, want daarna was de batterij op zoals het hoort eigenlijk. Heerlijk ik hoefde dus niet te kiezen welke foto ik zou laten zien… Het is een mini atelier setting geworden, een beetje zoals afgelopen jaar met mijn afstuderen. Maar dan wat kleiner. Te zien in de paleisstraat 107 naast de ierse pub. Voor al wie daar in de buurt komt, je moet wel doorlopen naar achteren en dan links, maar dat merk je wel als je er bent. Er staan ook een aantal grotere dingen, niet te zien op de foto.

Een kleine vertelling

Gisteren deed ik een vreemde ontdekking. Ik had namelijk volgens gewone procedure een werk/afdruk gemaakt en toen ik het later bekeek werd ik misselijk. Het werk zat goed in elkaar, vreemde kleuren dat wel maar ik bestede er verder geen aandacht aan. Vandaag herinnerde ik het me ineens en heb ik het Matthias voorgelegd en ook hij werd misselijk! Er is iets met dat werk, kleur, beweging enz dat waarschijnlijk desoriënterend werkt. En natuurlijk weten we allemaal wel dat een harmonieus werk aan de muur fijn is enz, maar dat iets zo duidelijk op je systeem kan werken vind ik toch wel maf om te ervaren. Ik ga er geen foto van maken want het licht is nu niet goed en de kans dat het op jullie dezelfde uitwerking heeft via een scherm is erg klein.

De volgende dagen ben ik er niet, dus geen foto, waarschijnlijk tot zondag. Ik ga namelijk naar Amsterdam om daar werk te plaatsen. Leuk en spannend, maar dat vraagt even wat voorbereiding. Nadenken en inpakken.

Ben benieuwd.

Detail van de dag

vandaag voor het eerst geprobeerd een doek op te spannen, laten we zeggen dat het niet is gelukt. wel vanalles nieuw op karton.

detail van de dag 07

detail van de dag 07

 

 

 

 

 

 

Door verschillende lagen zit er een vreemde lichtheid in het werk, alsof je er door kijkt. 50 cm breed, echt een andere grote als de voorgaande details. Het hoort ook niet echt bij de details maar toch zet ik het hierbij, het ademt een beetje op dezelfde manier maar dan wat groter.

Detail van de dag

van afgelopen zomer. Wat ik vandaag aan foto’s heb gemaakt was niet goed genoeg, dat komt omdat ik weer werken zelf heb gemaakt, en het schijnt zo te zijn dat als ik werken maak er geen foto’s komen en als er foto’s zijn het werk niet wil, of toch zoiets.

detail van de dag 05

detail van de dag 05

Voor iedereen die het koud heeft gehad vandaag. Een beetje kleur. Het werk zelf weet ik even niet te vinden dus de grote van het detail ook niet precies, maar t was een klein werk, wacht ik heb het toch hier, ja 5cm breed, niet zo groot dus.